De Praktijk

Het doel als diëtist is mensen te motiveren en activeren. Zij geeft adviezen die afgestemd zijn op uw persoonlijke situatie.

De diëtist geeft u voedingsadviezen en persoonlijke begeleiding op maat. Zij is geschoold in Motivational Interviewing, een bewezen effectieve methode voor leefstijlveranderingen. Verder gebruikt ze de Triple P methode waarin ouders een positieve opvoedstijl aanleren.

Werkwijze

Het eerste consult duurt ongeveer 45 minuten. De vervolg consulten duren 30 minuten. Tijdens het eerste consult wordt o.a. besproken welke vragen u heeft en wat uw klachten en eet- en leefgewoonten zijn. Hierna wordt samen met u een behandelplan opgesteld.

Het bewust worden van uw eet- en leefgewoonten, motivatie vergroten en tot verandering komen staat centraal in de vervolgconsulten.

Tijdens de begeleiding is er voldoende ruimte voor allerlei praktische vragen en adviezen. Gedurende de begeleiding zal de diëtist uw verwijzer informeren en/of overleggen over de voortgang.

Vergoeding

De vergoeding is maximaal drie behandeluren via de basisverzekering per jaar. De kosten van dieetadvisering vallen onder het verplichte eigen risico van € 385,- per jaar. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Sommige zorgverzekeraars vergoeden nog extra dieetadvisering vanuit de aanvullende verzekering.

Indien u zelf gaat betalen treft u hier onder de gehanteerde tarieven.

Intake  45 min. eerste consult + 30 min. adm. € 75,-
Vervolgconsult  30 min of 45 min € 30,- of 45,-
Huisbezoek intake  60 min. + 30 min. administratie € 90,-
Toeslag huisbezoek  reistijd/kosten € 20,-
Telefonisch- of mailconsult € 15- of 30,-

Naast de directe- en indirecte tijd kan het ook zijn dat de diëtist een voedings- en dieetadvies moet opstellen, rapportages moet maken en/ of drink- of sondevoeding moet bestellen. De hiervoor gebruikte tijd wordt ook in rekening gebracht en gaat van u behandeltijd af.