Wel of geen mondspoelmiddel?

Door spoelmiddelen krijgt u een frisse smaak in uw mond. Maar een frisse smaak wil nog niet zeggen dat u een frisse adem heeft. De verfrissing van uw mond verbergt een slechte adem maar deels, en heel kort.

Spoelen wil ook niet zeggen dat het gebit nu schoon is. Het poetsen mag niet overgeslagen worden. Het mondspoelmiddel is altijd een aanvulling op de twee dagelijkse poetsbeurten. Gaatjes worden voorkomen door tweemaal per dag uw tanden te poetsen met een fluoridetandpasta. Met de tandenborstel verwijdert u de tandplak van uw tanden en kiezen. Met de tandpasta brengt u fluoride op uw tanden aan. Fluoride maakt het tandglazuur harder er minder gevoelig voor het krijgen van gaatjes. Als u toch gaatjes krijgt, kan het slim zijn na het poetsen als extra met een fluoridemondspoelmiddel te spoelen. Ook met een beugel kan mondspoelmiddel gewenst zijn. Of na het behandelen van een ontsteking. U krijgt dan advies van uw tandarts.

Moet je na het eten spoelen met water? Dat kan. Door na het eten te spoelen met water, spoelt u de etensresten in uw mond weg. Natuurlijk brengt u door het spoelen met water geen stoffen aan om uw gebit te beschermen. U moet dus zeker poetsen, maar wacht na het eten een uur.

Voor een goed gebruik van de spoelmiddelen moet u de bijsluiter lezen. Of het advies van uw tandarts of mondhygiƫnist opvolgen.

Volwassenen kunnen een mondspoelmiddel met alcohol gebruiken, als ze dat willen.