Wat kunt u zelf doen

U hoeft niet altijd naar de huisarts. Sommige klachten kunt u zelf goed behandelen.

Er is veel informatie op internet te vinden. Kijk op Moetiknaardedokter.nl of u een dokter nodig heeft. En heeft u herhaalmedicatie nodig? Dat kunt u ook vaak zelf makkelijk en snel digitaal regelen.

Thuisarts.nl

Wilt u meer weten over uw klachten? Twijfelt u of het nodig is om naar de huisarts te gaan? Kijk dan op Thuisarts.nl. Deze website geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekten. U vindt hier informatie over uw klacht. Ook krijgt u tips. En u kunt uw bezoek aan de huisarts daar voorbereiden.

MijnGezondheidnet

Wilt u meteen een afspraak maken bij de huisarts? Dat kan via MijnGezondheidnet.
Heeft u medicijnen gekregen en zijn die bijna op? In veel gevallen kunt u dan zelf een recept aanvragen. Dat gaat via MijnGezondheidnet.

Het antwoord op uw vraag kunt u misschien ook al op onze website vinden. We maakten een overzicht met vragen die veel gesteld worden en gaven daar antwoord op.

Moeilijke woorden

We doen ons best om de informatie zo duidelijk mogelijk te geven. Soms gebruikt een dokter of therapeut toch vaktaal. Vaak zijn dat woorden uit het Latijn. Die oude taal gebruiken dokters zodat zij elkaar goed begrijpen, welke taal ze ook spreken of waar ze ook in gespecialiseerd zijn. We leggen die woorden zoveel mogelijk uit. En we maakten een lijst met uitleg.