Gezond gebit, gezonde mond

en een stralende lach

met regelmatige controle blijft uw gebit mooi

Onze behandelingen

Uw gebit gezond maken en houden is ons vak.
Een gezonde mond is belangrijk voor een goede gezondheid.
En daarnaast zien we natuurlijk graag een stralende lach!

 • Controle

  Een gezond gebit vraagt om controle.
  Twee keer per jaar kijkt de tandarts uw gebit na.

  Lees verder

 • Kind en tandarts

  Vanaf twee jaar neemt u uw kindje mee.
  Dan wordt de tandarts een goede gewoonte.

  Lees verder

 • Beugel

  Een beugel maakt je tanden en kiezen rechter.
  Zo blijven je tanden en kiezen gaaf en gezond. En mooi!

  Lees verder

 • Esthetische vulling

  Het vullen van tanden of kiezen met een witte vulling is mooier, maar ook duurder.

  Lees verder

 • Tanden bleken

  Wilt u graag een wit gebit?
  Onze bleekmethode werkt goed en is veilig.

  Lees verder

 • Wortelkanaalbehandeling

  De zenuwen in een tand of kies kunnen beschadigd raken.
  Dan moet de wortel worden schoongemaakt.

  Lees verder

Vraag & antwoord

 • Wat is een implantaat?

  Een implantaat is een kunstwortel. Het vervangt een tandwortel. De tandwortel is het deel van een tand of kies dat in de kaak zit.

  Een implantaat wordt in de kaak geschroefd. Het is gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Op het implantaat kan daarna een kroon, een brug of een overkapping worden gemaakt.

  Wat zijn gevoelige tandhalzen?

  In een gezonde mond ligt het tandvlees netjes om de tanden en kiezen. Gevoelige tandhalzen ontstaan alléén wanneer het tandvlees is teruggetrokken. Eenmaal teruggetrokken tandvlees komt niet meer terug.

  Heeft u pijn bij het eten of drinken van iets warms of kouds? Of juist als u iets zuurs of zoets neemt? Waarschijnlijk zijn blootliggende tandhalzen het probleem. Als het tandvlees zich terugtrekt, komt de hals en de wortel van de tand of kies bloot te liggen. Op de hals en wortel van de tand of kies zit geen glazuur. Daardoor is de tand of kies erg gevoelig voor warm, koud, zoet en zuur.

  Er komen makkelijk gaatjes in de blootliggende tandhals en wortel. Poets heel goed en verzorg uw gebit met tandenstokers of flossdraad. Eet of drink zo weinig mogelijk zure en zoete dingen.

  Worden alle tanden en kiezen wit na bleken?

  Tijdens een bleekbehandeling kleuren vullingen, facings (een schildje van porselein of composiet), kronen en bruggen niet mee. Een bleekbehandeling voor die tanden of kiezen heeft dus geen zin. Ze kunnen zelfs meer opvallen na het bleken.

  Overleg daarom met je tandarts of mondhygiënist vóórdat u uw tanden gaat bleken of laat bleken. Bespreek uw wensen en vraag of het gewenste resultaat haalbaar is.

 • Wat is tandplak en waarom is het slecht?

  Tandplak is een plakkerig, kleurloos laagje dat automatisch op het tandoppervlak en tussen de groeven van de kiezen gevormd wordt. Het geeft een vreemd, ruw gevoel aan de tanden.

  Als het gebit niet goed schoongemaakt wordt, kan tandplak grotere problemen veroorzaken. De zuren uit de tandplak kunnen zich op den duur namelijk door het tandglazuur heen eten. Dat maakt gaatjes. Maar het kan nog erger: als er niks gedaan wordt, gaat de tand rotten. Regelmatig naar de tandarts gaan dus!

  Ook is het mogelijk dat tandplak het tandvlees gaat irriteren. Daar komen zwellingen,
  bloedingen en infecties van. Als tandplak niet weggepoetst wordt, wordt het tandsteen. Dat moet er door de tandarts af worden geschraapt of gepolijst.

  Wanneer moet mijn kindje naar de tandarts?

  Vanaf twee jaar neemt u uw kindje mee als u zelf op controle komt. Dan went uw kindje al een beetje. Uw kindje mag in de stoel zitten als het dat wil. Of vertellen over hoe het de tandjes poetst. De tandarts telt misschien al de tandjes. Meer gebeurt er die eerste keer niet. U krijgt wel advies over eten, drinken en poetsen.

  Waarom krijg ik een beugel?

  Je krijgt een beugel als je tanden naar voren staan. Of als je tanden en kiezen niet goed op elkaar passen. De beugel zorgt er voor dat je tanden en kiezen rechter komen te staan. Zo kun je bijvoorbeeld beter kauwen. Ook je tanden poetsen gaat gemakkelijker. Daardoor blijven je tanden en kiezen gaaf en gezond. En een mond met rechte tanden ziet er natuurlijk mooi uit!

Sanitas tandheelkunde nieuws

 • 24 april 2024

  KNMT Praktijkvisitatie: werken aan goede mondzorg

  Bij Sanitas tandheelkunde staat goede mondzorg voorop. Om te peilen hoe het met de kwaliteit van de geboden zorg staat, heeft Sanitas tandheelkunde zich laten visiteren. Dit is gebeurd via de Koninklijke
  Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (KNMT), de beroepsvereniging van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen.

  Lees verder

 • 15 maart 2024

  Trots om deel uit te maken van het project “Sociale Tandarts” in Rotterdam!

  Trots om deel uit te maken van het project “Sociale Tandarts” in Rotterdam!

  Lees verder

 • 11 oktober 2023

  Onzichtbare beugels (aligners) – Invisalign

  Bij Sanitas Tandheelkunde blijven we streven naar de nieuwste behandelingen voor uw mondgezondheid. U kunt bij ons nu ook terecht voor onzichtbare beugels (aligners) – Invisalign.

  Lees verder

Wat kunt u zelf doen

Komt u twee keer per jaar op controle? Uw gebit wordt dan gecontroleerd op gaatjes, tandsteen, het tandvlees, de vullingen en op ontstekingen.

 • Poets goed!

  Zorg voor een schoon gebit. Poets twee keer per dag met goede tandpasta. Een keer per dag maakt u de ruimte tussen de tanden en kiezen schoon met tandenstokers, flosdraad of ragers.

  U vindt tips op https://www.allesoverhetgebit.nl

 • Zuur of zoet is niet goed

  Beperk het eten en drinken van zoete en zure dingen. Let vooral op frisdrank en fruitsap. Ook light-frisdranken zijn niet goed voor het gebit.

  Eet en drink niet meer dan 7 keer per dag. Drie maaltijden en vier tussendoortjes zijn genoeg. Eet je steeds kleine beetjes? Dan krijgen de tanden en kiezen steeds aanvallen op het glazuur te verwerken.

Contact en bereikbaarheid

Sanitas heeft drie gebouwen: twee in Rotterdam en een in Amsterdam. We werken hier met meer dan 100 collega’s. We bieden overal meerdere soorten zorg aan.

 • Sanitas tandheelkunde
  Bos en Lommerweg 357

  1061 DH Amsterdam

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 – 16.30 uur
  Zaterdag
  09.00 – 17.00 uur

  Tel.: (020) 782 00 25
  tandarts@sanitas.nl

  SPOED tandarts buiten openingstijden: (020) 723 48 48

 • Tandartsenpraktijk Aelbrechtskade
  Aelbrechtskade 82

  3023 JA Rotterdam

  Maandag t/m vrijdag
  09.00 – 17.00 uur.

  Tel.: (010) 310 44 55
  tandarts@aelbrechtskade.nl

  SPOED tandarts buiten openingstijden: (085) 105 17 60