Implantaat

Mist u een kies of tand?
Met een implantaat maakt u uw gebit weer compleet.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel van titanium. Meestal heeft een implantaat een schroefdraad en een heel fijn geruwd oppervlak. Daardoor hecht het implantaat goed met het kaakbot.
Als een eigen tand of kies ontbreekt, kan er een implantaat in het bot van de kaak geplaatst worden. Het bot groeit tegen het implantaat aan. Dit heet osseointegratie. Na enige tijd kan een tand, een kies, een brug of een prothese op het implantaat vastgemaakt worden. Hierdoor zijn losse tandvervangingen (een prothese of een kunstgebit) niet meer nodig.

Waarom een implantaat?

Een implantaat is mogelijk in de volgende gevallen:

  • Bij verlies van één of meer tanden en/of kiezen waarvan u of uw tandarts vindt dat deze vervangen moeten worden.
  • Als u een (gedeeltelijke) prothese hebt die niet gemakkelijk aanvoelt of die vreemd blijft voelen.
  • Als u problemen heeft met uw kunstgebit. Bijvoorbeeld: loszitten, moeilijk kauwen of spreken, pijn bij het eten of esthetische (schoonheids-) problemen zoals een ingevallen mond en/of wangen.

Een vast kunstgebit

Een gewoon kunstgebit heeft dikwijls onvoldoende houvast op de kaak. Dat is vervelend als u spreekt en eet. Het maakt u misschien onzeker.
Een prothese op implantaten is een kunstgebit dat vastklikt. Het zit comfortabel en geeft u zekerheid en zelfvertrouwen als u praat. U kunt weer eten wat u wilt en lachen zonder hand voor uw mond.

Het gehele traject wordt in meerdere behandelingen uitgevoerd. Het duurt 1,5 tot 6 maanden.